ALUMIINIPROFIILIT APUNA VALENTIN RACINGIN AJOSIMULAATTORIN RAKENTAMISESSA

Valentin Racing on ruotsalaisen Peter Larssonin perustama yritys. Viisi vuotta sitten Peter heräsi motocross-onnettomuuden jälkeen uudenlaiseen elämään halvaannuttuaan rinnasta alaspäin. Mies on useiden vuosien ajan kilpaillut sekä motocrossissa että kartingissa. Nyt tähtäimessä ovat suuremmat haasteet Renault Clio Cupissa Scandinavian Touring Car Championship -mestaruuskisoissa 2014.

Aluminiumprofiler_körsimulator_1.jpgPeter on rakentanut kisaan valmistautuakseen itselleen ajosimulaattorin, jossa hän voi harjoitella käsin kaasuttamista ja jarruttamista. Simulaattoria voidaan käyttää myös jalkapolkimilla ja tarkoituksena onkin, että sitä voisivat käyttää kaikki niin tapahtumissa kuin harjoitusviikonloppuina.

Simulaattorin runko muodostuu Rollcon alumiiniprofiileista ja ajoasentoa voidaan säätää niiden avulla. Istuin, ratti ja käsijarrukahva ovat peräisin oikeasta Renault Cliosta. Aluminiumprofiler_körsimulator_2.jpgKoska simulaattorista puuttuvat g-voimat ja tärinä, on erittäin tärkeää, että ratti ja jarrupoljin antavat oikeanlaisen tuntuman.

Ratti on asennettu suoraan simulaattorin ohjaamaan servomoottoriin ja siten auton reagoinnin ali- ja yliohjaukseen, radan epätasaisuuksiin, törmäyksiin jne. voi huomata selvästi. Moottori on myös tarpeeksi voimakas riuhtaistakseen ratin kuljettajan käsistä!