Kompaktijohde

Kompaktijohde on lineaarijohdejärjestelmä, joka koostuu johteista ja johteelle asennettavista rullakelkoista. Johteet valmistetaan karkaistusta teräksestä ja juoksupinnat koneistetaan. Rullakelkkoja on saatavilla sekä teräksestä että alumiinista valmistettuna.

Johdetta on saatavilla neljää eri kokoa. Rullakelkkoja on useita eri versioita ja pituuksia. Kompaktijohde koostuu kolmesta tuotesarjasta; Kiinteästä rullaradasta, kompensoivasta rullaradasta sekä kelluvasta rullaradasta. Kaikki tuotteet ovat vakiona sinkittyjä. Nikkelöityjä versioita on saatavilla erikseen pyydettäessä. Rullakelkkojen rullien määrä lasketaan tarvittavan kuormituksen keston tai vääntömomentin mukaan.

Järjestelmällä voidaan kompensoida yhdensuuntaisuuspoikkeamia niin horisontaalisessa kuin vertikaalisessa suunnassa. Tämän vuoksi sillä voidaan saavuttaa nopeampi asennusaika muihin järjestelmiin verrattuna.

AKSIAALISET POIKKEAMAT YHDENSUUNTAISESSA LIIKKEESSÄ

Ongelma esiintyy kun ei saavuteta aksiaalista yhdensuuntaisuutta asennuspinnoissa. Tästä seuraa kelkkojen epätasapainoinen kuormankanto, joka lyhentää huomattavasti järjestelmän käyttöikää. Ongelma saadaan ratkaistua käyttämällä kiinteää rullarataa kelluvan rullaradan kanssa (T+U-järjestelmä). Yhdistelmä kompensoi ratojen rinnakkaista poikkeavuutta rakenteensa ansiosta. Kompensoivan rullaradan sekä kelluvan rullaradan (K+U järjestelmä) yhdistelmällä saavutetaan hyvä kompensaatio sekä korkeus- että vaakasuunnassa.

Lue lisää yhdensuuntaisuusongelmista.