TANSSISALISTA TEATTERIKSI MUUTAMASSA MINUUTISSA

Aalborgin kongressi- ja kulttuuritalossa Tanskassa 12 valtavaa kuularuuvia mahdollistaa kongressisalin lattian muuttamisen 3 erilliseksi lavaksi vain muutamassa minuutissa.

csm_Kulskruvar_Aalborg_Kongress_Center_1_c29e64f1e7.jpgKongressisalin lattiassa on kolme erillistä näyttämöä, jotka voidaan säätää kuularuuveilla eri korkeuksille. Liikkuvat näyttämöt antavat joustavuutta muunneltaessa kongressisalia eri tapahtumiin sopivaksi. Näyttämöitä käytetään myös kuljettamaan huonekaluja, soittimia ja tarvikkeita, jotka voidaan kuljettaa rakennukseen kellaritasolta.

Neljä kuularuuvia nostaa sinfoniaorkesterin
Näyttämöt remontoitiin hiljattain ja samalla rakenne uusittiin. csm_Kulskruvar_Aalborg_Kongress_Center_2_c94550bbda.jpgTähän projektiin Rollco toimitti12 vahvaa kuularuuvia, joiden yhteenlaskettu nostokyky on 674 tonnia. Suurin näyttämö, pinta-alaltaan 88m², nostetaan 4 kuularuuvilla. Jokaisen kuularuuvin staattinen kantokyky on 81 tonnia, joka tulee tarpeeseen; näyttämöllä voi olla esiintymässä kokonainen sinfoniaorkesteri. Kaksi pienempää näyttämöä ovat kooltaan noin puolet suuresta näyttämöstä, kantokyvyltään molemmat 215 tonnia.

Soittajat kohdallaan
csm_Kulskruvar_Aalborg_Kongress_Center_3_b3a4d549ea.jpgKun näyttämöt liikkuvat täysi kuorma päällä, on tärkeää, että kaikki neljä kuularuuvia työskentelevät synkronoidusti. Käytetyissä kuularuuveissa keskinäinen ero liikematkassa voi olla 300mm matkalla maksimissaan 18µm, joka on melko vaikuttava tarkkuus näin suurilla kuormilla.

Tässä projektissa harkittiin vaihtoehtona myös rullaruuveja, mutta korkean hinnan vuoksi niitä ei käytetty. Rollcon toimittamilla kuularuuveilla haluttu kuormankantokyky saavutettiin 30%-50% edullisemmalla hinnalla.

Näillä näyttämöillä on turvallista näytellä
Henrik Steen Hansen, Aalborgin Kongressi ja Kulttuuritalon näyttämömestari on tyytyväinen näyttämöiden uudistuksen. ”Käytämme näyttämöitä päivittäin sekä tavaroiden kuljetukseen, että esiintymislavoina. On hyvä tietää, että näyttämöt ovat turvallisia ja oikein mitoitettuja meidän käyttöömme.” sanoo Henrik Steen Hansen.