ULKOTUOTANTOAUTOJEN VARUSTESÄILYTYS

Ruotsalainen Groth Kaross on erikoistunut kuorma-autojen ja muiden ajoneuvojen varusteisiin, kuten mm. pohjoismaisten radio- ja tv-yhtiöiden käyttämiin erityisvarusteisiin ulkotuotantoautoihin (Outside Broadcast ‑autoihin). Groth on toimittanut ulkotuotantoautoja YLElle ja norjalaiselle NRK:lle.

Teleskopskenor_OB-buss_1.jpgUlkotuotantoautoja kehitetään jatkuvasti uusinta tekniikkaa vastaaviksi. Pohjoismaiden haastava ilmasto asettaa erityisiä vaatimuksia korirakenteelle ja liikkuville osille. Myös ilmanvaihto, eristys ja jousitus asettavat omat vaatimuksensa kuten myös raskaiden erityislaitteiden mukautuva säilytys.

Keväällä 2011 Groth valmisti norjalaiselle ulkotuotantotiimille HD3-tuotantoauton. Kyseessä oli Skandinavian ensimmäinen ulkotuotantoauto, jonka tuotannossa voi käyttää 3D-tekniikkaa. Teleskopskenor_OB-buss_2.jpgHD3:een asennettiin kannatin johtokelojen säilytystä varten. Tähän hankkeeseen Rollco toimitti kuusi DSS43-teleskooppijohdetta. Kyseinen tyyppi valittiin suuren kuormituskapasiteetin (tonnin kuormituksen johdeparia kohden) ja minimaalisen vetoasennossa taipumisensa vuoksi.