ARVOKAS VEISTOS SUOJATAAN JOKA YÖ LINEAARIJOHTEIDEN AVULLA

Tanskan Giacometti-veistoksesta on tullut huippuarvokas Tanskassa, Holstebron kaupungin vanhan kaupungintalon edessä olevalla aukiolla seisoo patsas ”Femme au chariot” (”Nainen kärryillä”). Patsaan on veistänyt sveitsiläinen kuvanveistäjä Alberto Giacometti. Holstebron kunta osti patsaan 1960-luvulla 28.000 eurolla. Nyt veistoksen arvoksi on arvioitu yli 13,5 miljoonaa euroa.

Kulskruv_skenstyrning_skulptur_1.jpgUusi turvaratkaisu suositun ja arvokkaan taideteoksen suojelemiseksi
Holstebron kunnan poliitikot pitivät liian riskialttiina pitää patsas aukiolla, jossa se oli alttiina varkaudelle ja ilkivallalle, jonka kohteeksi se oli jo kaksi kertaa joutunutkin. Arvokas patsas tarvitsi siis suojelua, mutta toisaalta sen toivottiin kovasti pysyvän aukiolla. Ratkaisuksi löytyi uusi turvaratkaisu, johon Holstebron kunta on juuri investoinut noin 130.000 euroa. Turvaratkaisu koostuu hissistä ja suojatusta maanalaisesta huoneesta.

Kulskruv_skenstyrning_skulptur_2.jpgRollcon johteet osallistuivat turvaratkaisun luomiseen
Rollco toimitti lineaarijohteet tähän mielenkiintoiseen ja erikoiseen projektiin, joka toteutettiin yhteistyössä arkkitehtien, teknikkojen ja käsityöläisten kanssa. 40 mm:n kuularuuvi ja kaksi kokoluokan 35 kuulajohdetta mahdollistavat raskaan pronssiveistoksen siirtämisen tarkasti ja varmasti ulkoilmaan joka aamu ja maan alle joka ilta.

Projekti sai paljon huomiota, turvaratkaisu vihittiin käyttöön 19. kesäkuuta 2009.


Kulskruv_skenstyrning_skulptur_3.jpg